keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Ismo tulvii

Voivoi sadetta on vaan jatkunut, eilen sitä tuli yllätys paljon, ja sen seurauksena Ismo alkoi tulvimaan sisälle asti. Täällä on osa naapureista ihan paniikissa kasaamassa hiekkasäkkejä ovien eteen. Mikä on toki ymmärrettävää, koska viime vuoden katastrofaalisista tulvista on about vuosi. Tällä hetkellä Queenslandin hallitus joutuu vastaamaan kyselyihin tulvista, ja tehtiinkö kaikki oikein. Jotkut tiet ovat tulvaveden vallassa, ja viranomaiset ovat kieltäneet niillä teillä matkustelun. Kuitenkin kaikille ihmisille, varsinkin äidille, tiedoksi että tämä ei ole samanlainen tulva kuin viime vuonna. Viime vuonna odottamatta cyclone pyyhkäisi Toowoomban ylitse, ja muuten tuo kaupunki on tosi paljon korkeemmalla kuin esim. Brisbane. Ja sen vuoksi sitten tulvavesi saavutti tämän ihanan kaupungin. Eli nou wörries. Ja ainakin tulee kumppareita käytettyä. Tosin se kosteusprosentti on jo noussut sinne 98 prosenttiin, että saunaa ei ole ikävä. Muutenkin koko ilma on kuin sademetsässä. Ja tuo eukalyptuksen tuoksu tuntuu vaan voimistuvan kosteassa ilmapiirissä.

Huomenna täällä juhlitaan Aussie dayta, normisti mentäisiin rannalle ja grillaamaan. Nyt tuo rantailu ainakin taitaa jäädä etäiseksi haaveeksi. Kuitenkin huomenna syödään lammasta, pavlovaa, Timtameja, Lamingtoneja ja Vegemite sandwichejä ihan niinkö Men at workin biisissäkin. Lamingtonit teen tänään ja pavlovan huomenna. Jos muistan niin otan kuvia, ja harrastan taas ruokbloggaamista. Tosi don't get your hopes up, meinaan voi olla, että menen sittenkin rannalle.

Päivitys kookaburra rintamalla. Se samperin lintulauma on varmaan lisääntynyt ihan urakalla. Koska nyt yleensä yöllä herään sellaseen kauhiaan nauruun jota kestää ja kestää ja kestää ja kestää. Sen lisäksi niillä kookaburrilla käy Lorikee vieraita, jotka muuten nekään ei ole siitä hiljasemmasta päästä. Tuli oikein valivalivali postaus, mutta kaikki on oikeesti ihan happy happy... kaikki paitsi Ismo.

1 kommentti: