Ruoka oli tosi hyvää, ehkäpä siksi että pöydästä löytyi suomalaisia herkkuja, kuten porkkanalaatikkoa ja karjalanpiirakoita. Minun serkkuni ja hänen avopuoliso ovat vegetaristeja, kuitenkin tällä minun serkulla on yksi heikkous jonka takia sitten aina kerran vuodessa vegetaristina olo jää unholaan hetkeksi. Kyseessä ei ole kinkku tai lipeäkala (kuka oikeesti siitä edes tykkää) vaan öljyssä paistetut lihapiirakat. Ja koska kuulemma niiden tekeminen vaatii mestaritason kokkausta sain tehtäväkseni sen. Tosin ei ne minusta vaikeita ole tehdä, varsinkaan sellasen kunnon masiinan kanssa. Päätettiin muutenkin, että kaikki Suomeen viittaavat ruoat ovat allekirjoittaneen vastuulla, eli loppujen lopuksi sain tehtäväseni korvapuustikranssin, joulukakun (joka kylläkin on ihan brittiläinen suklaamarenki-tryffeli kakku) karjalanpiirakat, lihapiirakat, siirappipiparit, ässäpiparit, rosollin ja kermaperunat. Sen lisäksi tein sitten konvehteja ihmisille joululahjaksi. Toisin sanoen vietin jouluviikon keittiössä, mutta mielelläni sen tein samalla kuuntelin vähän joululauluja. Tosin kun seitsämännen kerran o silent night pärähti ipodista niin päätin, että siirrytään takasin muihin lauluihin.
Niin ja teinhän minä vielä ihan p***asta taikinasta joulutorttujakin. |
Varsinkin tuo joulukakku onnistui tosi hyvin. Eka luulin, että kukaan ei sitä jaksa syödä, koska pöytä muutenkin jo notkui kaikkia hyviä juttuja ja sivupöytäkin oli menossa mukana. Kuitenkin tosi nopeesti tuo kakku hävisi. Ja koska olen selvästikin aloittanut jonkun semi ruokablogin niin jatketaan samalla linjalla eli joulukakku meni seuraavalla ohjeella:
Pohja:
1 kananmunan valkuainen
50g kidesokeria
2tl kaakaojauhetta (sellasta kunnollista kaakaota, eikä mitään wannabe kaakaota)
ihan pikkunen tilkka viinietikkaa
Täyte:
350g tummaa suklaata (itse käytin sellasta, jossa 75% tummaa suklaata, joka ehkä oli hiukka liikaa)
50g maitosuklaata
60ml rommia (tässä käytin Bundaberg rum nimistä tuotetta, joka sopii tähän kuin nenä päähän)
60ml vaaleaa siirappia
5dl kuohukermaa
perinteisesti koristeena on kaakaojauhetta, aussit kuitenkin rakastaa kuorruttaa kaikkea eli vaahtokarkista tein sellai taikinan. Aika sotkuista, hommaa mutta kun ei ole marsipaanin ystävä niin ei parane valittaa.
Ihan ekaksi niinkö äitikin on opettanut, pitää vuorata irtopohjavuoka. Ja uuninkin voi asentaa 180 asteeseen. Seuraava vaihe on tuo valkuiaisen vatkaaminen niin että vaikka kuinka ympäriämpäri sitä kulhoa kääntää niin ei vaahto tipu päähän. Ja vähitellen lisätään sokeri mukaan, niin että vaahdosta tulee sellanen glossy, en nyt saa päähäni suomen sanaa. Vähitellen voi sitten alkaa sihtaamaan kaakaojauhetta mukaan, silleen nostellen siihen taikinaan. Tämän jälkeen lisää se tilkka viinietikkaa, mutta muista että ei lähdetä mitään säilömään eli se on sitten kanssa tilkka. Kauhotaan seos vuokaan, ja laitetaan uuniin 15-20 minuutiksi. Kun se kakku on sitten viimein päässyt uunista annetaan sen levätä kunnes viilentynyt. Älä kuitenkaan kumoa kakkua! Samalla voit olla tehokas, ja viimeistellä tryffelitäytteen. Täyte on aika simppeli eli kaikki aineet sulatetaan keskenään paitsi kerma. Anna sen ei-kermaseoksen jäähtyä apaut viisi minuuttia niin että ei ole ihan kuuminta hottia. Sillä aikaa kerma voidaan vatkata kuohkeaksi, muttei ihan siihen optimaaliin pursotus koostumukseen vaan ihan alle. Sitten ylläripylläri yhdistellään nuo kaksi eli ei-kermaseos ja kermaseos. Otetaan se kakkuvuoka siihen nenän eteen, ja täytetään se kakkuvuoka. Eli samalla tavalla kuin juustokakussa, en osaa sitä paremmin selittää. Sitten kelmutetaan ja annetaan levätä jääkaapissa 1-2 päivää. Itse pidin sitä siellä pari päivää. Ja sitten parin päivän päästä simsalabim se on siinä.
Nyt takaisin tuohon Joulun tarinointiin. Lahjoja tuli iiiiihan liikaa, ihan liian kaukaa ja iiiihan liian hienoja. Joulu crackerista pamahti sitten karkkia, spesiaali viesti, rannekoru, se paperikruunu ja tosi huono kiinalainen vitsi. En edes muista miten se meni, kun ei se mikään ollut mikään älynväläys vitsi. Toisaalta eipä niissä crakereissa mitään hyviä vitsejä ole ikinä.
minun ihan oma crackeri tai bonbon tai miksi ikinä sitä haluaakaan kutsua
Sitten illalla kuunneltiin kirkossa joululauluja, aikasemmin aattona kuunneltiin kun oven taakse tuli oppilaita laulamaan joululauluja. Tapanina sitten vietettiin koko loppusuvun kanssa uima-allas grillipartyjä. Koska ilma oli huimasti parempi, eikä ollut mitään myrskyjä jokka olisi katkonut puita, ja aiheuttanut yli 100 tunnin sähkökatkoja. Ja näin sitten Joulu oli ja meni, huomenna juhlitaan jo uutta vuotta. Niinpä minä toivottelen oikein hyvää uutta vuotta, toivottavasti näen mahdollisimman pian vuonna 2012 ihania ihmisiä Suomessa. Eli upeaa uutta vuotta 2012 tolleen ihan uuden vuoden kunniaksi laitoin psykedeeliset uuden vuoden raketti-halinalle-värit käyttöön. Nyt byebye <3
Oo la laa, kyllä näyttää herkullisilta sun leipomukset! :P Oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta :)
VastaaPoista